Upptäck den nya rasen av hund som stal Dorothys hjärta - Träffa Toto idag!

Utsläppstid:2023-03-13 Visa volym:

Inledning

Varenda person har fängslats av den älskade klassiska filmen Trollkarlen från Oz, en tidlös berättelse om vänskap och mod som de flesta av oss har vuxit upp och tittat på och älskat. Men visste du att en integrerad del av historien är den lojala, hängivna och åh-så-söta hundkamraten, Toto?

Toto hunden – en ny ras av hund

Terrier-pudel blandningen, eller "Toto" som han varmt hänvisas till i Trollkarlen från Oz, är faktiskt en ny hundras. Han är en produkt av korsning av två populära raser, Cairn Terrier och Pudlen. Denna nya typ av valp debuterade först på silverskärmen 1939 och har en så minnesvärd och omedelbart älskvärd personlighet att den snabbt blev inspirationen till en ny hundras.

Toto är en liten, robust liten valp som är känd för sin orubbliga lojalitet, intelligens och en oändligt lekfull anda. Den älskvärda, alerta karaktären hos denna ras gör dem till ett idealiskt familjehusdjur. De är ett utmärkt val för individer och familjer som söker en aktiv, dynamisk, tillgiven följeslagare.

Personlighet och egenskaper hos Toto

Toto är känd för att vara full av energi, ha en rolig och busig personlighet och vara otroligt intelligent. Denna ras är exceptionellt lojal och älskar att vara med sina ägare hela tiden. De trivs på mänsklig interaktion och gillar att lära sig och spela spel. De tenderar att vara ganska sociala och vänliga mot främlingar och andra djur, även om deras lojalitet mot sina ägare innebär att de kommer att skydda sin familj när det behövs.

Toto är en aktiv, atletisk ras som kräver regelbunden träning för att hålla sig frisk och glad. På grund av sin intelligens kräver de mental stimulans utöver fysisk aktivitet. Dessa valpar är mycket träningsbara och svarar väl på positiv förstärkning. Utbildningen bör börja tidigt för att se till att de blir lydiga och väl uppförda familjemedlemmar.

Totos utseende

Toto har en liten, kompakt konstruktion med en robust kropp och en lockig päls. Deras övergripande utseende liknar Cairn Terrier och Pudlen, men deras päls är vanligtvis något längre och mer vågig. Deras päls kan komma i olika färger, inklusive vit, svart, brun och solbränna.

Ögonen är vanligtvis ljusa och pigga, och öronen är ofta beskurna för att stå upprätt. Svansen lämnas vanligtvis okroppad och tenderar att krypa upp över ryggen. Storleken på Toto varierar från 8-14 inches höga vid axeln och de väger vanligtvis någonstans från 10-18 pounds.

Toto är en ny hundras som kom ut på scenen i slutet av 1930-talet tack vare den klassiska filmen Trollkarlen från Oz från 1938. Rasen är en korsning mellan Cairn Terrier och Pudlen, vilket gör den till en liten men robust valp med en lekfull och lojal personlighet. Toto är snabbt lojal, mycket intelligent och aktiv, vilket gör den till ett idealiskt familjehusdjur. Om du letar efter en lojal, energisk och kärleksfull följeslagare, då kan Toto vara den perfekta rasen för dig!