Upptäck de senaste och bästa hundraserna idag!2

Utsläppstid:2022-07-22 Visa volym:

Inledning

Välkommen till en värld av hundraser! Om du är en nykomling till att äga en valp, kan du bli överväldigad av det stora utbudet av tillgängliga raser. Det kan vara svårt att bestämma mellan alla typer, storlekar och energinivåer hos potentiella valpföräldrar. I den här artikeln kommer vi att kasta lite ljus över de senaste och bästa hundraserna på marknaden idag. Från små lapdogs till vänliga gigantiska retrievers, här hittar du något som passar in i din livsstil.

3. Cavapo

Cavapo är en hybridras som kombinerar både Cavalier King Charles Spaniel och pudel egenskaper. De är kända för att vara milda, vänliga och mycket träningsbara – perfekt för första gången djurägare. Cavapoos har vanligtvis silkeslena pälsrockar som kommer i olika färger, såsom svart, vitt, choklad och grädde. De tenderar att växa upp till 11 till 14 inches höga och kan väga var som helst från 15 till 20 pounds.

4. Goldendoodle

Goldendoodle är en annan hybridras som kombinerar både Golden Retriever och Poodle egenskaper. Denna ras är känd för att vara vänlig och intelligent, och är en idealisk lekkamrat för familjer som letar efter en energisk valp. Goldendoodles har vanligtvis en lockig, fluffig päls som sträcker sig från nyanser av gyllenbrun till ljus aprikos. De kan nå höjder på upp till 24 tum höga och 40 pounds i vikt.

5. Pomsky

Pomsky är en hybridras som skapades av avsiktlig uppfödning av Pommern och Siberian Huskies. Denna ras är känd för att vara lojal, energisk och full av liv – vilket gör den till ett utmärkt val för aktiva hushåll. Pomskies har vanligtvis tjocka pälslager som finns i många färger, till exempel vitt, svart, solbränna och grått. De tenderar att växa upp till 10 till 15 inches i höjd och kan nå vikter på upp till 25 pounds.

6. Labradoodle

Labradoodle är en populär korsning av labrador retriever och pudel egenskaper. Denna ras är känd för att vara vänlig och lydig, vilket gör dem till den perfekta följeslagaren för familjer som letar efter en valp med lugna energinivåer. Labradoodles har vanligtvis en vågig eller lockig päls som kommer i en uppsjö av färger, såsom svart, brun och blond. De växer vanligtvis upp till 24 tum höga och kan väga var som helst från 45 till 65 pounds.

7. Shiba Inu

Shiba Inu är en japansk hundras som är känd för att vara djärv, oberoende och alert. Denna ras är ett utmärkt val för hushåll som letar efter en valp med en utåtriktad och aktiv livsstil. Shiba Inus har vanligtvis ett tjockt pälslager som kommer i färger som rött, rost och solbränna. De växer vanligtvis upp till 16 inches höga och kan väga var som helst från 15 till 23 pounds.

8. Bernedoodle

Bernedoodle är en hybridras som kombinerar Bernese Mountain Dog och Pudel egenskaper. Denna ras är känd för att vara kärleksfull och intelligent, vilket gör dem till det perfekta sällskapsdjuret för hushåll som letar efter en utgående valp. Bernedoodles har vanligtvis en lockig päls som kan variera från nyanser av svart, brun och solbränna. De växer vanligtvis upp till 22 inches höga och kan väga var som helst från 30 till 65 pounds.

9. Pudel

Poolen är en klassisk hundras som är känd för att vara intelligent, aktiv och elegant. Dessa hundar finns i tre storlekar – Toy, Miniature och Standard – vilket innebär att de passar nästan alla boendeutrymmen. Pudlar har vanligtvis en fluffig päls som kommer i färger som vitt, grädde, silver och aprikos. Toy Poodles når vanligtvis höjder på upp till 10 tum, medan Miniatyr och Standard Poodles kan nå upp till 15 respektive 22 tum.

10.

Det finns ett brett utbud av hundraser tillgängliga för adoption idag! Från små lapdogs till vänliga jättar, chansen är stor att det finns en valp där ute som passar in i din livsstil. Fundera på att undersöka några av de raser som listas ovan som Cavapo, Goldendoodle, Pomsky, Labradoodle, Shiba Inu, Bernedoodle och Poodle för att hjälpa dig att fatta ditt beslut. Lycka till och god jakt!